LIDT OM MIN HISTORIE

Jeg har i sin tid startet og udviklet Fundamentet hvor jeg har var leder i 4-5 år, før jeg fra 01. januar 2018 valgte at give faklen videre og opstarte Center For Social Nytænkning. Derudover har jeg været medlem af Udsatterådet, udgivet et par bøger, siddet i en række bestyrelser og laver forskellige former for socialt arbejde som frivilligt besøgsven på plejehjem, forskellige indsamlinger, og så er jeg vagtlærer og mentor på en højskole ved siden af. Jeg har herudover en lang række række projekter bag mig, samt et par virksomheder. 

DE STØRSTE OPLEVELSER
Mit livs største oplevelser tæller at gå 800 km på Caminoen, at bo dybt inde i regnskoven i Nicaragua (i forbindelse med et halvt års projektansættelse hos Verdens Skove) min rejse rundt på vestbredden i Palæstina, opstillingen til kommunalvalget i 2013 og åbningen af Fundamentet, samt CFSN. 

FILOSOFIEN
I filosofien mener jeg at man kan finde enormt megen nyttig og vigtig viden, så længe at det er filosofi som kan inddrages i den virkelige verden. Blandt mine favoritter er Marcus Aurelius og Sokrates. Blander man filosofien fra disse to herrer så opstår der det som jeg ser som opskriften på min tilgang til livet og et tankesæt vi burde bruge noget mere i vores liv; Sokrates snakker om godheden (Areté) som det højst opnåelige, og Marcus Aurelius snakker om den stoiske tilgang til livet, og det ikke at søge hævn, begærlighed og egoistiske opfyldelser, men at se sig som en del af noget større. Det at tænke helheden først.

VÆRDIERNE & FORMÅLET 
Jeg ser således min vigtigste opgave som værende det at bistå de som har det sværest, at forsøge nytænke de sociale indsatser til manges glæde og at samle folk på tværs af politiske uenigheder om noget som er til gavns for os alle. Hvis vi ikke tænker empatisk, langsigtet og humant, så mister vi vores egen menneskelighed.Af samme grund er kampen mod racisme, frygten for flygtninge og de mange overgreb i f.eks. Palæstina også noget som ligger tungt i mit hjerte.

I mit sind er det en myte at verden skulle være et smukt sted. Den er lige præcis som den fremstår: fuld af begærlighed, vold, klimamæssige ødelæggelser, fattigdom, sorg, ensomhed og i bund og grund uretfærdig.
Men midt i elendigheden kan vi sprede lys og glæde – det er det eneste formål livet kan have: gør godt mens du kan og lejlighed gives. 

FRITID OG SOCIALT IVÆRKSÆTTERI
I bund og grund er jeg iværksætter med socialt fokus. I fritiden bokser jeg, spiller trommer og går meget op i filosofi, historie og samfund. 

Forud for alt det her lavede jeg en masse kulturarbejde i Aarhus og lavede bl.a. Danmarks første 360 graders pladeselskab.. Jeg har copy/pastet noget tekst jeg fandt på nettet som fortæller lidt om baggrunden for at være hvor jeg er idag:

Steffen Rasmussen er tidligere kendt for hans arbejde med Danmarks første 360 graders pladeselskab Strange Ears samt Vækstlagsrådgivningen, magasinet ´Det Nye Sort´ og planlægningen af en række større indoor-festivaller. I 2010, kort efter at være nomineret som ´Årets Unge Håb´ af IVækst (samtindstillet til Kulturnatprisen), lukkede Steffen ned for alle projekter og rejste på pilgrimsrejsen Caminoen i Spanien hvor han vandrede 800 km alene.

En rejse som førte til nye tanker om socialt ansvar og bæredygtige forandringer i ens arbejde. Steffen udgav herefter bogen Kulturel Iværksætter – en historie & en guide og blev senere kampagneleder hos ´Verdens Skove´ og genstartede Nepenthes´ historiske regnskovskampagne fra 80erne, en kampagne som i 2010 samlede knap 350.000 kroner ind til regnskovsbevarelse på få måneder. Steffen har siden arrangeret juleaften for ensomme 3 gange og blev Aarhus 9. største stemmesluger til kommunalvalget i 2012. Herefter valgte han at blive hjemløs i 6 måneder samt at opsige sit arbejde for at have tid og råd til at stifte organisationen ´Fundamentet´. En organisation som under sætningen ´Sociale forandringer i bæredygtigt fællesskab´ er en ny organisation for socialt udsatte som søger at nytænke det sociale arbejde. Det Levende Menneske er en samling af de tanker og refleksioner som arbejdet med kultur, udsatte og miljø har skabt”

BØGER JEG HAR UDGIVET

Steffen Rasmussen / steffen@cfsn.dk / (0045) 26195278 / www.steffenrasmussen.dk