Efter at have stillet op til kommunalvalget i 2013, valgte jeg at leve 6 måneder som hjemløs hvorefter jeg opstartede organisationen “Fundamentet”. Jeg er også besøgsven, mentor på en ungdomshøjskole, laver lidt socialt arbejde i Palæstina hvor jeg også har rejst og forsøger at se mine medmennesker i øjnene i dagligdagen uanset hvem de er. Det skal vi.
img_20160415_120538I dag er jeg daglig leder ved organisationen som har 5 ansatte og ca. 70 frivillige, og dagligt hjælper udsatte borgere fra hele Aarhus. Mest glad er jeg for vores forløb for udsatte unge “Projekt vi tror på dig“, Behandlingsrummene for udsatte borgere og mit ønske om at samle Aarhusianerne om at hjælpe hinanden under “Den Sociale Dag“.
Og så er der selvfølgelig den årlige åbne juleaften!

For mig er socialt arbejde det afgørende i mit liv. Bruger vi ikke os selv til at gøre noget for vores omverden så spilder vi vores potentiale og vores hjerter. Jeg forstår godt at man ikke kan kræve det af alle mennesker, og jeg forstår også godt at det kræver mange ressourcer at få sit eget liv til at fungere.
Men hvis er et menneske med mange ressourcer, og hvis man vælger at bruge en masse tid og penge på projekter – hvorfor i alverden så ikke bruge det på at hjælpe andre?

For at fortælle lidt mere om Fundamentet, har jeg kopieret teksten fra vores hjemmeside her:

Fundamentet er de sårbares og de socialt udsattes organisation i Aarhus.

sort_frit_banner_780x160Vi er det sted man går hen når man ikke længere ved hvor man kan få hjælp. Igennem rådgivning, terapi, kropslige behandlingsforløb, assistance med dagligdagsproblematikker og grundlæggende nærvær gør vi alt hvad vi kan for at hjælpe udsatte borgere videre.

Vi ønsker ligeledes at skabe opmærksomhed om udsatte borgeres grundlæggende rettigheder og vilkår. Fundamentets arbejde omkranser sociale problematikker såsom ensomhed, angst, gæld, misbrug, sorg, m.m.
Vi har ligeledes en specialiseret indsats for unge udsatte, igennem Projekt Vi Tror På Dig

Når vi snakker udsatte borgere er det vigtigt at understrege at det gælder enhver borger som føler behovet for en hjælpende hånd. Hvadenten det omhandler gæld, hjemløshed, misbrug, angst, sorg, trafficking eller andre emner, så står vi klar til at hjælpe.

15416_359437647536529_6673196176270899485_n

Læs om Metode og Værdisæt.

Hos Fundamentet ønsker vi at gøre en konkret forskel for udsatte i Aarhus ved at tilbyde rådgivning, beskæftigelsesforløb, omsorg og nærvær. Fundamentet vægter mødet med de udsatte og har et åbent behandlingsrum, hvor udsatte borgere kan få gratis psykolog rådgivning, psykoterapi, fysioterapi, massage m.m. mandag-fredag, uden CPR.

Fundamentet ønsker at nytænke det sociale arbejde og tilstræber at skabe helstøbte forløb, hvor alle relevante sociale aktører inddrages og hvor der tages udgangspunkt i den udsatte borgers ønsker og behov på en meningsfyldt måde, hvor vi ikke tager udgangspunkt i afrapportering og bureaukrati, men i det enkelte menneske.

Udover den daglige kontakt med de udsatte, så står Fundamentet bag en række projekter og events, alle sat i værk med ønsket om at give udsatte en bedre tilværelse. Fundamentet arbejder på projekterne:

Projekt: Vi Tror På Dig – Et beskæftigelses-projekt henvendt til udsatte borgere
Behandlingsrummet – Gratis terapi- og massageforløb for udsatte.
Udsatte-holdet – Udsatte holder foredrag, hvor de fortæller om egne livserfaringer
Ungelogen – Gratis, åben terapeutisk gruppesamtale for unge
Den Sociale Dag – Styrker frivilligheden i Aarhus
Udsat i Aarhus – Et opslagsværk og bogguide til udsatte
FællesSKAB dit samfund – En kampagne for et større perspektiv
Åben Juleaften – Fundamentet holder juleaften, hvor alle er velkomne
Forlaget – Har udgivet “Bloody Fields” af hjemløse David Rickerby

Fundamentet ønsker at fungere som et samlingspunkt for sociale initiativer og bakker derfor op om andre projekter med sociale formål. Her tilbyder Fundamentet assistance med fundraising, samarbejdsaftaler samt kontorpladser. Vi tilbyder desuden at drive effektive kampagner for kommuner, virksomheder og NGO´er og specialiserer os i pressekontakt, events, støtte-koncerter, fundraising, webdesign og tilstedeværelse på sociale medier.