Den dag jeg blev ufrivilligt vidne til omfattende svigt af børn med autisme.

I Oktober deltog jeg i  et møde sammen med Morten fra Actura (ses på billede herunder). Vi skulle mødes med PPR og  Børn & Unge i Aarhus Kommune. Til dette møde oplevede jeg et svigt af børn med autisme (og Morten) som gik over alle moralske og faglige grænser. Det er en sag vi er nødt til at dele med offentligheden – for jeg vil aldrig opleve at børn udsættes for noget som dette igen, og jeg kan ikke leve med det. 

Der er stadig en del som ikke er belyst af artikler og indslag, som løbende kommer frem. 

D. 28 september 2023 deltog jeg i et møde hos PPR i Aarhus sammen med Morten Olesen som jeg aldrig, nogensinde, glemmer og som den dag idag stadig påvirker mig og os. På mødet blev vi ufrivilligt vidne til et både absurd og voldsomt, svigt overfor sårbare børn med autisme og ADHD, og oplevede en ledelsesadfærd som rent faktisk chokerede mig og os begge to. 

I den seneste måned har jeg gået med historien for mig selv (og med Morten) omend den har fyldt i os, og påvirket os. Derfor er det forløsende, og endda lidt svært, endelig at kunne dele den første del af historien med nedenstående artikel i Stiften om det som hændte. Men der er meget mere til historien – noget deler jeg her, noget følger der mere om.
 

Hvad skete der så?

Ja, historien er så lang og absurd at jeg har valgt at fortælle den fuldstændig ærlig og transparent på video. 

Læs evt. artiklen på stiften og tv2 øst på linksene herunder, og så synes jeg du skal se videoen som fortæller endnu flere triste og overraskende ting fra forløbet.

En opridsning af de værste elementer fra forløbet:

– Børn med autisme får én dags varsel til at afbryde det forløb som betyder så meget for dem
– Børn og familier kastes dermed under bussen som ufrivillige ofre, af uvisse årsager 
– PPR og Børn & Unge orkestrerer et forløb hvor man sender breve, og ringer, ud til forældre under mødet, så Morten ikke kan nå at orientere dem. 
– Den ledende PPR Psykolog orienterer bl.a. en forældrer om at barnet (modsat aftalen) ikke må komme ud dagen efter, faktisk må barnet ikke sige farvel til Morten. 
– Pressemeddelelse lægges op, med vending der giver Morten skylden.  (læs 
HER)

FAKTABOKS

Mødedeltagere (offentlig tilgængeligt i forvejen)

– Morten Olesen, Actura
– Steffen Rasmussen, CFSN
– Helle Mølgaard, Børn & Unge
– Ole Kiil Jacobsen, Børn & Unge
– Bente Skou Paulsen, Børn & Unge
– Klaus Jepsen, Børn & Unge
– Christina Voight (står som referent, men der blev ikke lavet referat på mødet)

SE MERE OM PROJEKTET OG VIDEOER HER 

Steffen Rasmussen / steffen@cfsn.dk / (0045) 26195278 / www.steffenrasmussen.dk